top of page

Uitleg kwalificatiewedstrijden EWEF 2016

 

Dit Europees Kampioenschap voor landenteams is een initiatief van de nieuwe Europese Federatie (EWEF) waar de WRAN bij aangesloten is. Het kampioenschap wordt gehouden in Kreutz tijdens de EWU German Open.

 

Ook dit jaar zal de WRAN weer een team uitzenden naar de German Open in Kreutz. De WRAN heeft de SWRN opdracht gegeven op ook dit jaar weer 3 selectiewedstrijden te organiseren. Deze zullen onder de naam Triple XL show worden gehouden. De eerste show is op 12en 13 maart bij de Golden Way Stables in Woubrugge, de tweede show is op 23 en 24 april bij Manege de Kalverhoek in Wijdewormer en de derde show wordt op 30 en 31 juli gehouden bij trainingscentrum Meertenhof in Grathem. De German Open is van 10 t/m 18 september 2016 in Kreutz.

 

Het WRANbestuur is van mening dat men alleen een team moet sturen als zij in alle onderdelen een deelnemer van een redelijk niveau kunnen inschrijven. Daarom is er een limiet gesteld van een score van 65 punten voordat er uberhaupt kwalificatiepunten te verdienen zijn. 

Alleen als in alle vijf de onderdelen voor volwassenen en/of aan alle vier de onderdelen voor de jeugd hieraan kan worden voldaan gaat namens de WRAN een team en/of jeugdteam naar Kreutz. 

 

Het WRAN bestuur heeft in overleg met teammanager Miranda van der Kruijs de volgende regels opgesteld:

 • Er zijn 3 kwalificatieshows. Alleen mensen die deelnemen aan minimaal 2 kwalificatieshows kunnen zich kwalificeren voor het landenteam.

 • Diegene die 1e is geworden plaatst zich. Als diegene ook 1e is voor een ander onderdeel dan mag de ruiter kiezen voor welk onderdeel zij wil uitkomen. Voor het andere onderdeel komt dan de nummer 2 in aanmerking. Als die niet kan, dan nummer 3, etc., etc.. 

 • Een uitslag voor kwalificatiepunten telt alleen mee wanneer de ruiter een score heeft behaald op het onderdeel  van minimaal 65 punten of hoger.

 • De eerst 6 geplaatsten van een kwalificatieshow krijgen punten voor hun plaatsing (1e plaats, 6 punten, etc.) op basis waarvan uiteindelijk de ranglijst wordt samengesteld.

 • Van de 3 uitslagen (3 kwalificatieshows) tellen de 2 beste resultaten. Bij een ex aequo telt de derde uitslag om uit te maken wie er door gaat. Als het dan nog steeds een ex aequo situatie is dan wordt gekeken naar de scores. Als het dan nog steeds onduidelijk is beslist het bestuur welke ruiter door gaat.

 • Als niet voor alle onderdelen iemand zich plaatst dan is het team niet compleet en kan deze ook niet 

 • worden uitgezonden. 

 • Voor de kwalificatieshows zullen L1 patterns gebruikt worden voor de onderdelen Western Riding en Super Horse. Deze onderdelen worden class in class (L1 en L2) gereden. 

 • Mochten andere Nederlandse ruiters (wel WRAN leden) ook aanwezig zijn omdat die zich individueel hebben geplaatst dan zouden zij eventueel in aanmerking komen voor een reserve plek.

 

Waar ruiters rekening mee moeten houden

 • Paarden die mee doen moeten 2 keer per jaar worden geënt, namelijk ieder half jaar. Dit is de verantwoordelijkheid van de ruiter zelf.

 • Daarnaast moeten de paarden ook een NVWA keuring ondergaan, deze kost € 100,- en is nodig wanneer je een paard mee wilt nemen over de grens.

 

Samenstelling team en stallen

Het betreft L(K)1 en L(K)2 ruiters verdeeld in een volwassenen team en een jeugd team. De inschrijving van de teams doet Miranda. Miranda zorgt er ook voor, vanuit haar rol als teamcoach, dat de stallen bij elkaar liggen.

 

Vergoeding   

De WRAN stelt voor iedere deelnemer een bedrag van € 300,- ter beschikking. Dit zal nog worden aangevuld met de opbrengst van een loterij die tijdens het NK wordt georganiseerd. Ook stelt de WRAN teamjassen ter beschikking.

 

Voor vragen over de kwalificatie kunt u zich wenden tot het WRAN wedstrijdsecretariaat.

Email:  wranwedstrijden@wran-eu.nl

Alles over de Triple XL Show vind u op www.swrn.info

 

bottom of page